5/5 - (202 votes)

Prevoz Pokojnika iz Austrije

Prevoz pokojnika/umrlih iz Austrije u Bosnu i Hercegovinu ( BIH ), Srbiju (SRB), Crnu Goru ( CG ), Hrvatsku ( HR )

U Austriji je, kao i u Njemačkoj, zakonska procedura koja reguliše sahranjivanje i transport posmrtnih ostataka zakonski je regulisana. Tako na primjer u Austriji jedino registrovani i licencirani pogrebnik može podnijeti zahtijev za izdavanje međunarodnog pasoša za prevoz posmrtnih ostataka (Leichenpass.) Najbliži članovi porodice mogu prikupiti dio potrebne dokumentacije, ali u dosta slučajeva je za to potreban opunomoćeni i licencirani pogrebnik.

Cijena prevoza pokojnika iz Austrije

Pogrebno preduzeće PALMA u cijenu prevoza pokojnika iz Austrije računa cjelokupne troškove, kao što su dokumentacija, neophodna pogrebna oprema, oblačenje spremanje umrlog, konzularna taksa. Cijena prevoza varira od mjesta do mjesta u Austriji zbog same udaljenosti od konzulata i mjesta smrti. Cijena samoga pevoza varira od 0.40 – 0.60 Evra.

Koliko traje prevoz pokojnika iz inostranstva – Austrije

S obzirom na broj dokumenata koji je potrebno prikupiti, trebate računati da će trebati dan do dva dok administrativni dio ne bude gotov. Procedura je nešto duža u slučajevima kada je pokojnik umro od zarazne bolesti ili kada se radi o ekshumaciji posmrtnih ostataka jer tada bolnica ili mrtvozornik moraju obavijestiti nadležne sanitarne organe Austrije, a i Konzulat BiH prije izdavanja sprovodnice mora dobiti dozvolu za prijem posmrtnih ostataka iz nadležnih institucija BiH.

Kada smrt nastupi u bolnici i doktor ili nadležni organ napiše potvrdu o smrti ( Todesbescheinigung ) sama organizacija prevoza se završava u roku od 24h.

Ukoliko imate smrtni slučaj (ili očekujete) kontaktirajte nas i informišite se o postupku prevoza umrlih kao i cijenama prevoza. U što kraćem roku poslacemo vam ponudu u kojoj je objašnjena cjelokupna procedura prevoza pokojnika kao i cijena prevoza.

Neki od gradova iz kojih smo vršili prevoz

Prevoz pokojnika/umrlih iz Beca ( Vienna )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Graca (Graz)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Linca ( Linz )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Salzburga (Salzburg)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Insbruka ( Innsbruck)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Klagenfurta (Klagenfurt)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Vilaha ( Villach )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Welsa ( Wels )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Winer Nojstata ( Wiener Neustadt )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Sankt Peltena ( St. Pölten )

Prevoz pokojnika/umrlih iz Kufstajna ( Kufstein )

 

  • Siguran i Pouzdan Međunarodni Prevoz
  • Stručno rukovođenje procesom prijevoza pokojnika
  • Prilagodljive Opcije Prema Vašim Potrebama
  • Efikasna Organizacija Dokumentacije
  • Transparentna komunikacija

KONTAKT FORMA

Pouzdanost
Najeftiniji u regiji
Stručnost
quote
Recenzije

Recenzije naših klijenata

Momci su mog pokojnog brata prevezli iz Nemačke za Srbiju. Sve papire I plaćanja su oni obavili, sve sto je dogovoreno ispoštovali. Momcima svaka čast i za pohvalu su.

Gospava Grgić

Hvala Bogu što smo izabrali PALMA pogrebne usluge. Njihova profesionalnost i pažnja prema detaljima tokom prevoza mog oca iz inostranstva u domovinu ostavili su neizbrisiv utisak na nas. Sve je proteklo glatko i bez ikakvih problema. Iskreno preporučujemo njihove usluge svakome u sličnoj situaciji.

Nemanja

Kada smo izgubili našeg voljenog dedu, tražili smo pouzdanu agenciju koja će nam olakšati prevoz njegovih ostataka iz Holandije u Srbiju. PALMA je bila tačno ono što smo tražili. Njihova brza reakcija, profesionalnost i empatija su nas dirnuli. Zahvalni smo im na svemu što su uradili za nas u ovom teškom periodu.

Marko